Tai Chi op afstand

Les in tijden van Corona

De pandemie CoVid19-Corona virus heeft veel impact over de gehele wereld. We zijn allemaal bezorgd en hebben ons de maatregelen ter harte genomen. Met elkaar in een groep tai Chi beoefenen gaat helaas even niet. In maart hebben we nog buiten geoefend op behoorlijke afstand, maar dat is niet meer gepast. We zullen zien hoe de volgende weken, maanden verlopen.

Om toch Tai Chi lessen te kunnen volgen ben ik 8 april begonnen met Tai Chi lessen via video-conferencing van Zoom. Daarmee is toch even weer te voelen hoe het is om te concentreren op lichaam en geest en even geconcentreerd te ontspannen.

TCPdJ-bergen

Zoom is een oplossing waarbij iedereen in beeld is. Het is wat aanpassen maar een les kan gevolgd worden in je eigen omgeving, huiskamer of tuin. De les duurt 40 minuten. Dat is genoeg omdat we via video werken, dat vraagt veel van onze aandacht en energie.

Na de les is het goed om zelf nog wat te oefenen. Het is tenslotte jouw Tai Chi avond. Neem de les nog eens door en ga even zo goed mogelijk de diepte van de ontspanning in.

Blijf oefenen, blijf gehoorzaam en blijf gezond.

Peter